Tamiya German Panther Med Tank - makett

Tamiya German Panther Med Tank - makett
Article No.:
300035065
Scale:
1:35
Manufacturer:
Tamiya
Skill:
4
Period:
WWII - Germany
Colours:
NOT included
Tools:
NOT included
EAN:
4950344995479
17.02
Bonus point : 0.17 €
on demand
Pity! Delivery won't work before Christmas :(
delivering in 5-10 working days
on demand
Pity! Delivery won't work before Christmas :(
delivering in 5-10 working days
out of stock
Get notified in case of price drop
To Favourites
Print
Question about the product
Details
Similar products
Info
Details
1942 elején, a T-34 elleni küzdelem érdekében a német hadsereg új tartályt rendelt a Dymler-Benz és az M.A.N-től. a következő előírásokkal rendelkező vállalatok:

Súly: 35 tonna; sebesség: 60 km / h; fegyverzet 75 mm hosszú fegyver és páncél, 60 mm vastag az elülső hajótest, 35 mm vastag hátul és 100 mm a pisztoly-torony előlapján.

Végül meghatározták, hogy a tartálynak egy Maiback HL210 vízhűtéses, V típusú 12 hengeres motorral kell felszerelni. Ugyanezen év májusában az M.A.N modelljét választották anélkül, hogy egy prototípus tartályra várnának. Mindazonáltal két fontos módosítás történt. Először is, a katonaság igényének kielégítése érdekében lényegesen több volt, mint az eredeti 35 tonnás súly. Másodszor, a hadsereg elrendelte a frontális páncél vastagságának változását 60 mm-ről 80 mm-re.

E változások miatt a motortípust a HL210-től a HL230-ig kellett átkapcsolni. Ezután a motor befogadásához sokkal jobb felszerelésre volt szükség, de a tömeggyártás az utolsó módosítás nélkül kezdődött, ami gyakori sebességváltókhoz és a kapcsolódó problémákhoz vezetett. Ez lett a Panther legnagyobb hibája. Ugyanebben az évben Dymler-Benz-et és Henschelt elrendelték a Panther gyártására. Ezért a termelés nagymértékben megnövekedett, és összesen 6283 páncélos tartályt állítottak elő, a második pedig csak a P2KW-4-ben.

Az első tömeggyártású D típusú Panther nem volt géppuskával ellátva, de a közelharc tapasztalata után. A 7,92 mm-es MG 34-et hozzáadták a Panther jobb oldali első hajótestéhez, ami az A típusától kezdődött. A Panther különleges tulajdonsága a bal és a jobb hajtás. Ezzel a mozgatások felcserélhetőségét hozta létre, a torziós sávrendszer használatával. 1944-ben a Panther tovább javult az A-tól G-ig változó alakban.

A Panther a háború második felében folytatta tevékenységét a Szövetséges Erők ellen. Az egyik leghíresebb csatája az utóbbi időszakban valószínűleg az új szovjet JS II nehéz tartály ellen a keleti fronton.

A Panther ebben az időben a Gross Deutschland, a legerősebb német mechanizmussal foglalkozó főosztály fő erőssége, Hasso Von Manteuffel tábornok parancsnoksága alatt. A Panther állítólag megsemmisült 350 JS II tartályt és 20 másik páncélozott járművet a csatában. Ez egy teljes egyoldalú győzelem volt a Panther és egy a katonai történelem könyvében. A Panther tehát rendkívül kiegyensúlyozott taktikai tartály volt, és remekműnek nevezhető, melynek célja a német háborús technológia utolsó dicsőségének viselése. A dicsőséges név örökké marad a második világháborúban.

1943-tól a II. Világháború alatt szokatlanul gyors tartályt mutatott be az európai fronton, amely a német mechanizmussal foglalkozik. Ez volt a "Panther" közepes tartály, amelynek nagyszerű támadási ereje és gyors mozgathatósága hamarosan terrorcselekmény volt a Szövetséges Erők férfiak számára.

Ha kérdésre kerül, "Melyik volt a legjobb német tank a háború alatt?" Az emberek többsége habozás nélkül válaszol a "Panther" névre. Ismeretes, hogy a PZKW-IV és a Tiger-II tartályokat német technikával is előállították, és mindkettő kiváló tartályok voltak. A PZKW-IV-t azonban a Panther váltotta fel, és a Panther jobb támadó és védekező képességgel és pontos manőverező képességgel rendelkezik, hamarosan a német fő erő tartályává vált.

A Tiger I 88 mm-es pisztolyával először a Panther 75 mm-es pisztolyát támadja meg. De amikor a páncél perforáló erejétől a páncél, a 70-es kaliberű KWK 42 páncéltörő és a lejtős oldalpáncél sokkal erősebb volt a tényleges harcokban, mint a Tiger I 56 kaliberű KWK 36 páncélozott pisztoly, páncél.

A Tiger II tartály, amelyet "fejlett Panthernek" neveznek, sokkal erősebb volt a támadó és védekező erőben, mint a Panther. Azonban figyelembe véve a Panthers által gyártott és használt időtartam alatt, a Panther tartály továbbra is az 1. szám volt.

A háború kezdetének fő ereje a német tankok voltak egyedülállóak abban az értelemben, hogy terveik teljesen a német tervek és ötletek alapján készültek. A Panthert azonban a T-34 szovjet mesterművész tartotta be, melyet először a kelet-európai fronton láttak.
Similar products
Info
Period
második világháború / Németország
Type
harckocsi
Scale
1:35
Manufacturer
Tamiya
Stock
Out of stock
Article No.
300035065